efterföljelse · församlingsliv · Husförsamlingsliv

Efterföljare som gör efterföljare

Tänk om vi inte behöver ta med människor till kyrkan. Tänk om vi inte ens behöver ta med kyrkan till människor. Tänk om det ”enda” vi behöver göra är lärjungar som gör lärjungar…

Efter att Jesus undervisat lärjungarna om Guds rike, i BÅDE ord och handling, sände han ut dem att göra fler lärjungar. Jag är fullt övertygad om att det är detta han kallar oss alla till; att vara lärjungar som gör lärjungar (efterföljare som gör efterföljare). Jesus undervisar besynnerligt lite om frälsningen, han verkar mest fokusera på Gudsriket, och vad det är.

När han själv gett sig av (efter tre ynkans år!) skickar han den Helige Ande. Han lämnar alltså lärjungarna med det lilla uppdraget att gå ut i hela världen och lära folk allt vad han lärt dem. Han tycks lita på att kraften i den Helige Ande räcker.

Jesus sänder ut. När lärjungarna går ut och förkunnar Guds rike, i ord och handling, genom den helige Andes kraft, kommer folk till tro. De låter döpa sig, tar emot Anden och delar med sig till dem runt omkring. Så uppstår församlingar, överlåtna gemenskaper.

Vem har kontrollen över allt detta? Det verkar vara Gud själv. Vi kan läsa på flera ställen i nya testamentet om hur apostlarna var med ett tag och sedan överlämnade församlingarna åt Herren.

Det innebär inte att de släppte relationerna men det innebär att de inte lät sig frestas att kontrollera.

De lät Jesus bygga sin församling.

Annonser

En reaktion till “Efterföljare som gör efterföljare

  1. Ja om vi levde som det du skriver om, skulle hela vårt samhälle se annorlunda ut!
    Många skulle känna Jesus och den frid som tron ger och ännu fler förstå, att möjlighet till frid i livet är erbjuden och lättillgänglig.Vilka möjligheter!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s