Redan nu

”Redan nu men ännu inte” – så talar Jesus om Gudsriket. Jag längtar väldigt mycket efter det som ligger i ”ännu inte ”. Paulus levde också i denna längtan. Han talar i Romabrevet om att hela skapelsen suckar och våndas i sin väntan. I Filipperbrevet skriver han om att han jagar mot målet för att vinna segerpriset, Guds kallelse till himlen i Kristus Jesus. Han säger, i första Korinterbrevet, att det kommer en dag då vi inte längre ska se en spegelbild utan se ansikte mot ansikte. Som jag längtar efter detta; att få se Jesus, min konung, min älskade, min Herre, min vän, ansikte mot ansikte. Det finns inget jag längtar efter mer. Vi är bara gäster och främlingar här, vårt hemland är i det som ska komma. Därför drabbas jag ibland av en enorm hemlängtan. Och det är bra. Det är något vi alla behöver leva i; vår längtan efter Konungen, vår längtan efter att hans löften ska gå i fullbordan.

Samtidigt lever vi i ”redan nu”. Guds rike ÄR redan här, inte fullt ut, men här. Något inom mig säger att jag bara har sett och förstått en bråkdel av vad det innebär; frihet för de fångna, helande för de sjuka, nåd för syndarna, förvandling, upprättelse, en förståelse för att Jesus är Kung och Segerfurste. Jag vill se mer av detta nu. För det är fullt möjligt just i detta nu. Att Jesus återvänder och upprättar allt, det får vi vänta på och längta efter men det andra är vi faktiskt kallade att leva i NU. Och vi har inte råd att vänta. Jag har väntat alldeles för länge. Jag känner mig som någon som det inte riktigt trillat ner i hjärtat på. Det är som att jag har förstått det så fint där uppe i hjärnan. Jag vet så mycket i teorin, men det har (i alla fall till stor del) inte tagit sig uttryck i mina händer och fötter – något som borde varit den självklara konsekvensen. Jag tror inte jag är ensam om detta. I så fall hade det sett annorlunda ut i runt omkring oss. Men jag vet att jag heller inte är ensam om min längtan efter att se Guds rike utbredas här och nu. Något stort är på gång. Jag tror fördämningarna är nära att brista. Jag tror stormen är på väg. Vi kan redan känna hur det blåser.

Annonser

Publicerad av MariaKCruz

Fru, mamma, kaffetant, boknördswannabe, komediseriefantast, Jesusföljare, husförsamlingshållapåare, Helsingborgare, smålänning. Bland annat.

Delta i diskussionen

3 kommentarer

  1. Med risk för att upprepa en tidigare kommentar men det är såå bra att du börjat blogga. Du skriver så bra!

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: