Gud · Tro

Guds godhet

Romarbrevet 2:4 ” Eller föraktar du hans stora godhet, mildhet och tålamod och förstår inte att det är hans godhet som för dig till omvändelse?”

1280X800_01Det är Guds godhet som för oss till omvändelse. Det är på grund av hans kärlek till oss som vi får komma honom nära. Gud sträcker sina öppna armar mot oss och längtar efter att vi ska gensvara. Han är vår pappa. Han är allt vad man kan önska i ordets innebörd. Han är vårt ursprung och vårt hem. Vår trygghet och fasthet. Han står stadigt i rättfärdighet, kärlek och nåd. Nåd och åter nåd. En nåd som aldrig sinar.  Förlåtelse som aldrig tar slut. Omsorg som aldrig överger. Det är i honom vi lever, rör oss och är till. Han är vår utgångspunkt. I sin kärlek sände han sig själv, sonen -Jesus för att göra vår relation till honom hel och möjlig. I kärlek, med kärlek, av kärlek genom Jesus – vårt centrum.

Detta är vår utgångspunkt. Det viktigaste. Det vi lever i, av, utifrån. Det är vår andning. Glömmer vi att andas så dör vi.

Annonser

2 reaktioner till “Guds godhet

  1. Just det! Nåden som aldrig tar slut……det är fantastiskt att ha en sådan Gud! Önskar att alla skulle upptäcka hur enkelt det är och så tryggt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s