efterföljelse · kuriosa · Uncategorized

Goda grannar

243567_450När vi skulle flytta från vår lägenhet i stan bad vi verkligen till Gud att han skulle leda oss rätt. Vi bad att han skulle låta oss hamna där vi skulle kunna vara till välsignelse för dem runt omkring oss. Vi hamnade i ett radhus, i Ramlösa. Området är på alla sätt gemytligt; barnvänligt och med trevligt folk. Och så är det lite som att campa året runt eftersom husen ligger så tätt.

Jag minns att bland det första grannarna till höger om oss gjorde var att sätta in en gul rutschkana på vår lilla tomt. De behövde den inte längre och Elliot som då var knappt två år blev hellycklig. Sen har det bara fortsatt. Av samma grannar har vi fått ärva kläder, jackor, stövlar, skor och ännu fler leksaker. Om vi behöver något vet vi att det bara är att knacka på. När vi skulle bygga vårt trädäck försågs vi med verktyg. Vi fick till och med ett telefonsamtal från grannmannen när han var på byggvaruhandeln; han undrade om vi behövde något. För bara en vecka sen låg jag magsjuk, och den välbehövliga Coca-Colan saknades. Ett sms och fem minuter senare knackade det på dörren och colan levererades. Precis så bra har vi det.

Jag tänker ofta på hur föredömligt våra grannar handlar. Vi kände oss så varmt välkomna när vi flyttade hit och de har verkligen visat vad det är att vara gästfri med sina saker. De har satt en god standard som vi gärna vill ta efter. Och jag tänker, att på vissa områden är de närmre Guds rike än de anar. Deras sätt att agera på har skapat något i oss, en längtan att få möta andra grannar lika vänligt och gästfritt. Det är gott att få lära av varandra.

För att återknyta till bönen vi bad innan vi skulle flytta, jag vet inte hur mycket vi har fått vara till välsignelse här än, men vi har definitivt fått uppleva välsignelse själva.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s