Gud · Jesus · Uncategorized

Gud blev människa

Påsken är över, men dess budskap dröjer sig kvar. Jesus dog och uppstod till förvandling för hela mänskligheten. Hans uppståndelsekraft är verksam idag, här och nu, i våra liv. Det är i den kraften lärjungaskapet blir till, i den kraften efterföljelse kan ske.

Det finns alltid mer att upptäcka i Guds outgrundliga djup. De senaste dagarna har det gång på gång slagit mig hur stort det är – att Gud själv, Skaparen, den Allsmäktige, den Förste och den Siste, blev människa fullt ut. Vi har en Gud som i sanning kan känna med oss. Och visst är det omvälvande att Jesus, Guds son, Gud själv, inte ens kan fullborda sitt uppdrag utan att ta hjälp av en människa. Jag tänker på Simon från Cyrene, som får hjälpa Jesus att bära sitt kors. Det är så djupt mänskligt in i det sista. Ända in i döden. Och jag tänker att Jesus visar oss, i sin svåraste stund, att vi är tänkta att bära varandras bördor. Det finns ingen som är så stark att han klarar sig själv. Än en gång statuerar Jesus ett exempel som vänder upp och ner på hela vår världsbild – den levande Guden får ta hjälp av en enkel människa.

Ensam har aldrig varit stark. Gud har gjort oss beroende av andra, tänkta att leva i överlåtelse till varandra, till gemenskap. När vi vågar visa vår svaghet, när vi bär varandra och står tillsammans, blir Hans seger synlig. Och det är det sätt, på vilket han har tänkt, att vi ska fullborda vårt uppdrag.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s