efterföljelse · lärjungaskap · Uncategorized

Till så mycket mer

join-the-movement

”You’ve made us for much more than this, awake the Kingdom seed in us, fill us with the strenght and love of Christ.” -Rend Collective Experiment

Låtfrasen ringer i mina öron, om och om igen. Han har skapat oss till så mycket mer än det här.

Kan vi inte bara starta en rörelse? Alla som älskar Jesus kan haka på. Och så går vi tillsammans ut i det uppdrag Han har gett oss. Vi räknar inget av det vi har som vårt utan som Hans. Vi lever inte för oss själva och vår egen lycka utan för att göra Hans vilja.

Vi startar en rörelse där var och en tar ansvar för att läsa bibeln, att undervisa varandra och slipas till att bli mer lika Honom. En rörelse där våra ambitioner får försakas för Hans ambition. En ostolt rörelse, med människor som förstår att de är förlåtna för att själva kunna förmedla förlåtelse, med människor utan fasader och masker, som ständigt söker Hans ledning för varje situation. En rörelse av kraft – den Helige Anden kraft, som förmedlar Jesus till omvärlden, utan kompromiss. Som förstår att Gud älskar och vill rädda mänskligheten och att Han har valt just den för att visa Hans kärlek och dra människor in i Hans närvaro.

En rörelse av människor som dag efter dag ger upp sina liv för Honom som är livet själv, som inte är rädda för lidande utan litar på Guds stora omsorg. En rörelse av människor som lever nära Jesus, som strävar efter fullkomlighet men inte är rädda för att misslyckas eftersom de vet hur stor Hans nåd är.

Vi startar en rörelse av människor som förstår att älska sin nästa och som litar på Guds förvandlade kraft, som inte söker position utan tjänar varandra. Kan vi inte bestämma oss för att hjälpa varandra att fokusera på det som är viktigt och att lägga ner allt annat? Vi startar en rörelse av människor som vågar rannsaka sig själva i ljuset av Jesus kärlek och som ständigt söker nya vägar att förmedla den.

Kom igen. Vi bara gör det. Och så stjäl vi stadiums grymma slogan och säger ”join the movement!”

Helt allvarligt. Är det inte dags att vi inser vår potential och vad Gud har kallat oss till? Är det inte dags att Guds rikes utbredande får ta fart i och genom oss? För det är ju faktiskt som låttexten fortsätter: ”We are Your church, we are the hope on earth.”

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s