församlingsliv · Husförsamlingsliv · kuriosa · Uncategorized

Husförsamlingsliv: Hur det hela började, sista delen

276860_385868881490504_252213966_nFörsta sommaren i Helsingborg hade jag smått panik. Vi bodde i en tvåa, ganska stor och fin och bra belägen, men, på tredje våningen utan hiss, ingen balkong eller innergård. Med en ettåring blir det ganska tungt. Jag minns ångesten över att behöva åka hem från semestern i mina föräldrars sommarstuga. Så vi bestämde oss för att leta nytt, och efter många turer ledde Gud oss till vårt lilla radhus i Ramlösa – för det är vi så tacksamma. (För dig som inte vet; Ramlösa är en stadsdel i Helsingborg som ligger cirka 3, 5km från Söder. Uttalas med kort vokal i början!)

Församlingen på Söder började bli ohållbart stor. Dels var det trångt att träffas, och svårt för alla att vara delaktiga. Vi ville inte bygga in ett delningssystem utan be att om Guds ledning om vilka vi skulle kunna sända ut. Vi och en familj till, familjen Everland,  kände att vi skulle bygga husförsamling i Ramlösa. Så vi bad tillsammans över detta i församlingen och bestämde sedan att vi skulle ”knoppa av” och börja träffas tillsammans hemma hos oss. Vi fick förbön och blev utsända.

På det viset hamnade vi här. Det har kommit och gått lite människor. Just nu är vi tre familjer som träffas. Det är bara vår familj som bor i Ramlösa, vilket gör vissa saker svårare. Vardagsgemenskapen underlättar om man bor nära men vi får hitta sätt att ha gemenskap ändå i veckorna; på facebook, via sms och telefon, till exempel.

Att tillsammans nå just Ramlösa har vi ännu inte riktigt hittat in i. Dels för att vi har behövt ta tid till att lära känna varandra och dels för att vi som olika familjer fungerar i mission där vi bor. Det är förvisso bra, men vi har pratat om hur det på ett tydligare sätt kan märkas att det träffas en församling just här. Vi längtar efter att Guds rike ska få genomsyra våra liv och våra sammanhang. Vi längtar efter att Jesus, genom oss, får bli synlig här bland våra grannar, i området där vi bor. Vi längtar efter att mogna i lärjungaskap, och att vår kärlek till varandra får växa och ta sig praktiska uttryck. Vi lär oss hela tiden, gör fel och misslyckas, reser oss igen tack vare Guds nåd.

Jag tänker fortsätta skriva en del om husförsamlingslivet och dess utmaningar i blogginläggen framöver men lite varvat med annat. Ska någon gång försöka ta tag i min inte så välorganiserade sida och kategorisera upp så att det blir lätt att hitta bland blogginläggen. Någon gång… någonstans…

Ett par saker jag tänkte skriva lite om är hur vi gör med barnen och hur det kan se ut när vi möts. Har du fler förslag eller kanske frågor så skriv gärna i kommentarsfältet!

På återseende.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s