Gud · Jesus · kuriosa · Uncategorized

Spår av evigheten

imagescaswsgg2_184351309Vi bor på ett härligt område med mycket barn och liv. Eller, det blir i alla fall livat när våren vaknar. Då vaknar även, den av vintern annars så trötte och instängde, Ramlösabon. Det är till och med något man påminner varandra om när man undantagsvis råkar ses under den mörkare och kallare delen av året, att vi ses ju sen, när det blir vår. Och så är det. För då är alla ute. Man påtar och pysslar och pratar över staketen. Jag älskar det.

I mötet med människor slår det mig ofta hur fantastiskt mycket gott det finns. Det blir så tydligt att vi alla är skapade av Gud, sprungna ur Hans godhet. Vi kan se spår av det i varandra. Alla kanske inte än är medvetna om det, men det finns där.

Det finns hos mannen, som rusar mot min barnvagn när han ser att den lille ställer sig upp, som släpper allt han har för att förhindra att mitt barn, som han inte känner, riskerar att ramla och slå sig. Det finns hos pappan som spelar fotboll med sin dotter och låter min äldste vara med, för att sedan följa honom och se till att han kommer säkert hem.

Det finns hos granndamen som skickar sms och undrar om vi har kommit fram, i oro för att något skulle hänt oss på vägen i det dåliga vädret. Det finns hos mamman som går in och tar fram sina barns bobbycar till min lille, bara för att han också ska få ha något att åka på när de andra barnen cyklar.

Det finns hos grannarna med de vänliga orden, med grejer att låna ut och kläder att ärva. Det finns spår av evigheten i varenda en som Gud har skapat.

Och tänk om det är så, att vi befinner oss på en resa tillsammans. Där vi alla är på väg mot Jesus. Där vi har kommit olika långt och olika rätt, på färden. En resa där vissa ännu inte har upptäckt målet och ännu inte känner vägen. Där vi som har kommit längre får peka ut riktningen och hjälpa till att tyda kartan.

Guds omsorg om sin skapelse är oändligt stor. Han vill inte att en enda av oss ska behöva gå vilse. Han vill att vi alla ska komma säkert i mål och att vi här och nu ska få uppleva livet på den rätta vägen – Jesus.

Annonser

2 reaktioner till “Spår av evigheten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s