Som en våldsam storm

hämtaVänta, hade han sagt. Vänta så ska jag sända den helige Anden.

Så de väntade. De påminde varandra om profetiorna. De bad, de väntade, tillsammans. Så kom pingstdagen, då de kom ihåg att Gud hade gett dem budorden. Och när de var tillsammans hände något. En helig närvaro. Hjärtan som sattes i brand. Förvandling. Något nytt. En eld som tog fyr så påtagligt att det bokstavligt talat syntes över dem var och en – tungor av eld.

Samma helighet som fyllde det allra heligaste. Samma helighet som utmärkte förbundsarken. Samma helighet som Jesus hade spridit med sin blotta närvaro – nu, inom dem. Stormande, omvälvande, kraftigt omtumlande.

Ny frimodighet. Iklädda helig kraft, helig Ande. En hjälpare, tillgänglig för alla, på alla platser, hela tiden, konstant levande och närvarande i hjärtat. Helig Ande som gör folket heligt, som föder heliga handlingar. Arvet. Sigillet. Utmärkelsen. Som vittnar om löftet som trätt i kraft. Som vittnar om det vi inte ser, men hoppas.

Lagen – inte skriven på sten – skriven i deras hjärtan.

Annonser

Publicerad av MariaKCruz

Fru, mamma, kaffetant, boknördswannabe, komediseriefantast, Jesusföljare, husförsamlingshållapåare, Helsingborgare, smålänning. Bland annat.

Delta i diskussionen

3 kommentarer

  1. Hej Maria! Tack för det du skriver! Viktiga frågor som jag liksom du verkar vilja ha balans i, vilket vi människor är rätt bra på att inte hålla 🙂 Funderar en hel del omkring vad ett ”sunt” ledarskap är oavsett om det består i manligt eller kvinnligt! Låt oss öka Jesus och Hans förhållningssätt tillsammans fast vi bor på olika platser 🙂 Guds välsignelse önskas!

  2. Att ”öka” Jesus kanske inte är så fel heller vid närmare eftertanke.. mer av Honom i våra liv gör skillnad och skapar liv !

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: