efterföljelse · Uncategorized

Guds kärlek känner inga gränser

imagesEtt visst, omtalat, partis siffror går upp.

Och gång på gång slås jag av hur det för många kristna tycks vara en hjärtefråga att bevara ”kristna traditioner”. Det verkar vara så viktigt att vi fortsätter hålla skolavslutningar i kyrkobyggnader, att högtider får plats och utrymme i det offentliga rummet. Rätt eller fel? Jag tänker inte lägga diskussionen på det planet.

Men, när det blir viktigare än att visa den faderlöse kärlek och omsorg, än att ta emot främlingen, när nåd och barmhärtighet ställs i skymundan för traditionens rätt, när frågan om byggnader och religiösa handlingar får större utrymme än frågan om Jesus kärlek till alla folkslag, då är något brutalt fel.

Så många gånger i historien har felaktiga, till och med fruktansvärda, saker gjorts i kristendomens namn, saker som går direkt emot det budskap vi är satta att förkunna. Budskapet om fred och frihet, upprättelse, förlåtelse och barmhärtighet. Älska era fiender, be för dem som förföljer er. Vi kan inte göra avkall på kärnan, Jesus budskap, för att hålla fast vid något vi själva skapat och format.  Då silar vi mygg och sväljer kameler. Allvarligt talat – nog nu!

Vad värderar vi högst? Vad är viktigast? Tror vi att det viktigaste för Sverige är att vi håller traditioner vid liv? Då har vi inte förstått den enorma sprängkraften i Guds rike. De flesta idag skulle höja på ögonbrynen åt en utlandsmission som försöker försvenska landets invånare, som om kristendomen var västerländsk. Sådant sysslar vi inte längre med. Ska vi då verkligen göra det på hemmaplan?

Vi firade nyligen pingstdagen. Dagen då Gud sände den Helige Anden. Dagen då budskapet om Jesus, på ett mirakulöst sätt, förkunnades på en mängd olika språk. Så att människor från olika delar av världen förstod, förvandlades och tog emot Jesus. Och Gud upprättar. Han enar. För Guds kärlek känner inga gränser, för den finns inga barriärer. Inga barriärer. Ska vi då sätta upp dem?

Jag vill inte med det här inlägget ifrågasätta traditioner. Jag vill ifrågasätta om de är viktigare för oss än evangeliet, nåden, förlåtelsen, barmhärtigheten och Jesus kärlek.

När Människosonen kommer i sin härlighet och alla änglar med honom, då skall han sätta sig på sin härlighets tron.  Och alla folk skall samlas inför honom, och han skall skilja dem från varandra, som en herde skiljer fåren från getterna. Och fåren skall han ställa på sin högra sida och getterna på den vänstra. Då skall konungen säga till dem som står på hans högra sida: Kom, ni min Faders välsignade, och ta i besittning det rike som stått färdigt åt er från världens begynnelse. Ty jag var hungrig och ni gav mig att äta. Jag var törstig och ni gav mig att dricka. Jag var främling och ni tog emot mig. Jag var naken och ni klädde mig. Jag var sjuk och ni besökte mig. Jag var i fängelse och ni kom till mig.  Då skall de rättfärdiga svara honom: Herre, när såg vi dig hungrig och gav dig att äta, eller törstig och gav dig att dricka?  Och när såg vi dig vara främling och tog emot dig eller naken och klädde dig? Och när såg vi dig sjuk eller i fängelse och kom till dig?  Då skall konungen svara dem: Amen säger jag er: Allt vad ni har gjort för en av dessa mina minsta bröder, det har ni gjort mot mig.Sedan skall han säga till dem som står på den vänstra sidan: Gå bort ifrån mig, ni förbannade, till den eviga elden som är beredd åt djävulen och hans änglar.  Ty jag var hungrig och ni gav mig inte att äta. Jag var törstig och ni gav mig inte att dricka.  Jag var främling och ni tog inte emot mig, naken och ni klädde mig inte, sjuk och i fängelse och ni besökte mig inte. Då skall de svara: Herre, när såg vi dig hungrig eller törstig eller som främling eller naken eller sjuk eller i fängelse och tjänade dig inte? Då skall han svara dem: Amen säger jag er: Allt vad ni inte har gjort för en av dessa minsta, det har ni inte heller gjort för mig. Och dessa skall gå bort till evigt straff, men de rättfärdiga till evigt liv. – Matt 25:31-46
Annonser

2 reaktioner till “Guds kärlek känner inga gränser

  1. Är inte detta stor underverk och upplevelse Guds kärlek med in den Heliga Andens kraft in för Jesus blod skull och må väckelse komma i den andens kraf till kärlek tack med välsignelse ,keijo södertälje

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s