”Live by faith, not by sight”

hopp_124055088Att leva av tro är att lyfta blicken – att se Guds löften och lita på dem. Det är att kasta sig ut i det som verkar omöjligt, men som är möjligt för Gud. Vi lever inte under den här världens premisser, vi lever under Guds. Vi står under Honom, vars tankar är så mycket högre, vars planer är så mycket vidare än vi kan förstå.

Abraham trodde, och gick. Han hörde Guds röst och kastade sig ut. Fullständigt beroende. Noa vägrade lyssna på dem som hånade honom. Han vågade tro Gud och göra det, som för alla andra såg ut som vansinne – och Gud belönade honom. Gud har andra perspektiv. För att se honom behöver vi våga tro att Han är till. Och om vi tror, kommer Han leda oss framåt.

Det som utmärker trons människor är inte framgång, inte välstånd, inte oförmågan att misslyckas. Det som utmärker dem är tron på Jesus, kraften från honom, nåden, kärleken, hans möjligheter. De är brännmärkta av den levande Guden. De utmärks av en tillit till Honom som gett löftena och ett mod att våga gå på dem. Det som i världen betraktas som dårskap är i Guds ögon vishet. Han utväljer det världen förkastar. I deras svaghet blir Hans kraft synlig.

De tror. De hoppas på det de inte ser, på det de väntar ska komma. De är övertygade om att Han håller vad Han lovat, att löftena en dag ska nå sin fullbordan.  De handlar utifrån att det de väntar och längtar en dag kommer att uppfyllas – oavsett om de får vara med och se det. De vilar stadigt på Hans löften, på Hans stora trofasthet.

Annonser

Publicerad av MariaKCruz

Fru, mamma, kaffetant, boknördswannabe, komediseriefantast, Jesusföljare, husförsamlingshållapåare, Helsingborgare, smålänning. Bland annat.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: