Jesus

Från generation till generation

I vår husförsamling är vi många barn. För oss har det alltid varit viktigt att se barnen som en del av församlingen. Detta får också konsekvenser för hur det ser ut när vi möts. Det är självklart att barnen är med! Det kräver en del av oss vuxna, och det kräver en del av barnen – i detta lär vi oss respektera och förstå varandra.

När vi möts är vi ibland lika många barn som vuxna, ibland fler barn. Vi vill att alla ska vara delaktiga på något sätt. Barnen är med och berättar hur de har haft det i veckan. De är med och delar bönesvar och böneämnen. De önskar lovsånger, är med och ber och de är naturligtvis även med när vi äter och firar Herrens måltid. Ibland är de med i samtalen ganska länge men oftast springer de iväg och leker efter en stund. Vi leker ofta bönekurragömma tillsammans. En mycket trevlig lek för alla generationer!

För ett par veckor sedan läste vi tillsammans allihop, ur barnens bibel, om när Petrus och Johannes mötte den lame mannen vid Sköna porten. Vi läste om hur de fick säga till honom att stå upp och gå, och hur Jesus gjorde honom frisk. När vi hade läst samtalade vi tillsammans om vad texten betyder och om vad vi ska göra. Johan (en av de vuxna i vår församling) frågade om det var någon som hade ont någonstans. Det var flera som svarade ja, och mitt i allt började vi be för varandra. I detta var barnen med, vi gick alla runt tillsammans och la händerna på den som inte mådde bra.

Det fina med att vara tillsammans barn och vuxna är att allt blir lite mindre komplicerat. Bönerna blir enkla och korta – men kärnfulla. Karismatiken blir mer naturlig och vardagsnära. Barnen hjälper många gånger oss vuxna att tro på ett mer självklart sätt. Samtidigt får barnen se oss vuxna söka oss nära Gud, bli berörda, dela svårigheter och glädjeämnen. Och de får lära sig lyssna och respektera andra.

Det är alltid lite rörigt och lite kaosartat. Hela församlingen får ta del av treårstrots, tvåårsbus, ”spring i benen”, ”tråkiga” vuxensamtal, ”sitta still och lyssna”, glädje, sorg.

Det är okonstlat, enkelt och Jesuscentrerat!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s