Middag med Jesus

MiddagmedJesusJag har haft förmånen att följa min svåger Rickard Cruz arbete med boken ”Middag med Jesus”. För ett litet tag sen blev den färdig och går nu äntligen att beställa.

Från Rickards blogg: ”Varför har nattvarden för många blivit en avancerad ritual när den bland de första kristna var glädjefyllda middagar med Jesus i centrum? Hur såg den historiska utvecklingen ut från köksbord i vanliga människors hem till offeraltaren i stora katedraler? Hur kan efterföljare till Jesus på 2000-talet återupptäcka Herrens måltid som en verklig måltid med riktig mat, överlåten gemenskap och obegränsad sprängkraft?

De här och många andra frågor om Herrens måltid försöker jag ge svar på i min nya bok Middag med Jesus som nu går att beställa i XP medias bokshop! Där kan man även gratis ladda hem boken första två kapitel som ett smakprov. Jag kan försäkra dig om att Middag med Jesus inte kommer att lämna någon oberörd. Min förhoppning är att den ska uppmuntra till efterföljelse av Jesus och ett återupptäckande av församlingens rötter. Gå in i bokshopen och beställ redan idag!”

Jag rekommenderar boken varmt. Den är enkel att läsa, men med ett gediget innehåll. Jag tycker framför allt att det var spännande att läsa om hur måltiden kom att utvecklas från att ha firats som knytkalas i hemmen till att firas i en traditionell kyrkolokal under speciella former.

Boken utmanar även vår förståelse av de texter som vi riskerar att läsa ganska slentrianmässigt. Hur ska man egentligen förstå Paulus ord om att den som äter och dricker utan att tänka på vems kropp det är, dricker en dom över sig?

Gör som jag och köp boken! Den är väl värd att läsas!

Annons

Publicerad av MariaKCruz

Fru, mamma, kaffetant, boknördswannabe, komediseriefantast, Jesusföljare, husförsamlingshållapåare, Helsingborgare, smålänning. Bland annat.

Delta i diskussionen

3 kommentarer

  1. Intressant. Det funderade jag över för några månader sedan, hur det kom sig att det som från början var en måltid blev till en ren ritual. Sedan går folk och dricker kaffe efteråt, för det sociala vill de ändå ha…

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: