Jesus

Att drabbas av oändlig kärlek

barn bildMan kan väl inte annat än förundras över hur mycket kärlek man kan känna till någon så liten. Tänk att en så liten liten människa, som i stort sett bara äter och sover, kan få hjärtat att slå extra slag, och att de där två vakna ögonen kan väcka oändliga djup av känslor. Den bara finns där, viljan att ta hand om, beskydda, älska, skämma bort. Viljan att göra vad som helst bara den lille får må bra.

När Jesus talar om vårt förhållande till Gud beskriver han oss som barn. Han ger oss rätten att bli Guds barn, rätten att ta emot Gud som vår pappa. En pappa som älskar, beskyddar och tar hand om.

Gud älskar oändligt. Han är kärlekens ursprung. Det innebär att all den kärlek jag känner till mina barn har sitt ursprung i Gud. Och Gud bevisar sin kärlek till mig och resten av världen när han sänder sin ende son, en del av sig själv för att återupprätta den relation han från början tänkt för hela mänskligheten. En nära, kärleksfull, hel relation.

Gud har lagt ner en del av sig själv i föräldraskapet. Jag tror att man i kärleken till ett barn kan se en liten bit av hur mycket Gud själv älskar oss.

Guds stora kärlek till oss är vår grund, det vi behöver drabbas av dagligen. Vi får lita på hans omsorg, överösas av hans kärlek, låta honom skämma bort oss. Inte för att vi förtjänar det. Bara genom att vara hans barn. Precis som en liten nyfödd får ta emot kärlek och omvårdnad bara genom att vara. Det är också detta som behöver vara vår drivkraft – att andra ska få drabbas av hans kärlek, på samma sätt som vi har drabbats. Det behöver vara bränslet för allt vi gör. Guds kärlek är konstant, den ökar inte av att vi gör goda gärningar. Den minskar inte när vi gör fel. Men när vi lever i den föder den efterföljelse, mission, glädje, villighet, uppoffring, godhet…

”Vi älskar för att han först har älskat oss.” – 1 Joh 4:19

Annonser

2 reaktioner till “Att drabbas av oändlig kärlek

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s